26 Şubat 2012 Pazar

Bacım.... (Tarlabaşı Sakinleri) Tarlabaşı, Istanbul, 2012




Tarlabaşı Yenileme Projesi

İstanbul’un tarihi değerler açısından en önemli bölgelerinden biri olan Tarlabaşı bugün;
  • Küçük parsellerden oluşan yapısı ile çağdaş ihtiyaçları karşılamayan yapı stoğuna sahip,
  • Dar sokaklar ve otopark sorunu nedeniyle ulaşılamayan bir mekan,
  • Kötü çevre koşulları nedeniyle mülk sahiplerinin yatırım yapmadığı bir alan,
  • Yüksek proje maliyeti ve uzun süreli prosedür nedeniyle yenilenemeyen yapılarla kaplıdır.
Bölge, gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapılamadığı için giderek yok olmaya ve çökmeye yüz tutmuştur. Tarlabaşı’nın yenilenmesini sağlayacak bu projeyle çöküşün durdurulması, bölgenin daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir ve kentle bütünleşmiş bir alan haline getirilmesi, Tarlabaşı’nda yeni bir yaşam merkezi oluşturulması hedefleniyor.
Yenileme sayesinde, alanda var olan fiziksel ve sosyo-ekonomik sorunlar çeşitli projeler ve eğitim programları ile önemli ölçüde azaltılacak veya yok edilebilecek. Bununla birlikte hem alanda hem de yakın çevresi için tehdit oluşturan unsurlar da azalacak. Yenilenen alanın getireceği artı değerden hem bu alanda yaşayanlar hem de yakın çevre olumlu olarak etkilenecek.
Bölgede yaşayanların görüş ve önerileri dikkate alınarak uzman gruplar tarafından hazırlanan ve Beyoğlu Belediye Sanat Galerisi ile Belediyenin web sitesinde sergilenen Yenileme Avan Projesi herkesin görüş, öneri ve eleştirilerine açık. Tarlabaşı Yenileme Projesi, açık, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışının ürünüdür ve öyle devam edecek.
Proje, mülk sahiplerinin talepleri ve ihtiyaçlarına göre revize edilmeye devam etmektedir. Kamuoyuyla paylaşım sonrası gelen eleştiriler ve değerlendirmelere göre gerekli görülen düzenlemeler Koruma Kurullarının onayıyla gerçekleştirilecek.




1 yorum:

  1. Copyright © Ayşe Gül Ayanoğlu Tüm hakları saklıdır. Fotografçının yazılı izni olmadan kullanılamaz.
    Copyright © ; Ayse Gul Ayanoglu. All rights reserved. My images may not be reproduced in any form without my written permission.

    YanıtlaSil

Blogger templates